Een gehorig lokaal? Met deze tip help je je leerlingen

Hoe vaak komt het niet voor dat een klaslokaal gehorig is? Verkeer dat langsrijdt, leerlingen die langslopen, dunne wandjes tussen de lokalen, het zijn geen uitzonderingen.

Muziek werkt! 

Door de inzet van muziek kun je heel simpel een rustige en aangename leeromgeving creëren.  Speel zachte rustige muziek af aan het begin en einde van je lessen. Met name klassieke muziek werkt enorm goed om het denkproces op gang te brengen.

Maar wat als jouw leerlingen klassieke muziek maar suf en saai vinden? 

Het klinkt raar, maar eigenlijk is dit juist een mooie kans voor jou als leerkracht om hier een leerervaring van te maken! Als de kinderen kritiek hebben op jouw (klassieke) muziekkeuze, vraag hen dan om er vijf  minuten geconcentreerd naar te luisteren en daarna hun mening te geven. Ga met hen in gesprek en geef aan dat het tijd kost om muziek echt te kunnen waarderen. Spreek met hen af om elke dag een paar minuten te luisteren naar de muziek om eraan te wennen. Vindt de meerderheid van de klas na deze week de muziek nog steeds suf, dan bedank je de kinderen voor hun inbreng. 

Een alternatief

Een alternatief of een volgende stap kan zijn om het experiment te herhalen met de muziekkeuze van de kinderen.

Meer weten over spelling? Ontdek de Leuker Leren Spelling cursus hier!

Deel dit:

Cursus

Hét meest breinvriendelijke online spellingprogramma voor elke school.

Ontdek de Leuker Leren Spelling Cursus!

Leuker Leren Spelling is een on- én offline breinvriendelijk spellingprogramma  met downloadbare woordenlijsten en werkbladen. Leuker Leren Spelling kan naast de spellingmethodes worden gebruikt. Het programma omvat 41 spellingcategorieën, met elk 8 opdrachten en bijbehorende woordenlijsten.
Alle woorden van een categorie kunnen op 8 verschillende manieren herhaald worden.

    Mijn bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen
      Calculate Shipping