Over ons

Welkom bij Leuker Leren, we stellen ons graag even aan je voor!

Voor ons staat de leerling op de eerste plaats

Steeds kwamen we elkaar tegen. Wij, Hilde en Manon. Tijdens de vele Delftse onderwijs overleggen, maar ook tijdens studiedagen van de vereniging waar we beiden als coach en counselor aan verbonden waren. We raakten in gesprek. En we vonden elkaar in onze passie voor de leerling. De leerling voor wie we zo graag het verschil willen maken. Hen de motivatie geven om te leren. Hen de successen bieden waar ze zo’n behoefte aan hebben. Vaak lukte het, maar lang niet altijd. Waar lag dat aan? Wat was de sleutel?  Wij vonden het antwoord in breinvriendelijk leren.

Een onderbouwde basis

Voor Manon gaf een specialisatie aan de Universiteit van Curaçao de doorslag, voor Hilde een opleiding aan het Human Givens Instituut in Engeland. Breinvriendelijk leren of brain-based teaching & learning is het nieuwe leren!  Hier kunnen alle leerlingen en leerkrachten hun voordeel mee doen! Zo werd Leuker Leren geboren: hét breinvriendelijke leerplatform voor elke leerkracht.  Een platform vol met tips, inspiratie, materialen en cursussen.

Manon

Nieuwe dingen leren is de belangrijkste drijfveer in mijn leven. Ik houd van leren. Altijd gedaan. Toch heb ik tijdens mijn schoolloopbaan vrijwel de hele tijd naar buiten gekeken en vond ik mijn eigen droomwereld vele malen interessanter dan de docent die aan het praten was.

Er was één uitzondering (op gym na). Meneer Groen. Meneer Groen gaf Spaans. Bij hem leerden we Spaans door middel van liedjes.

Super leuk vond ik het. En effectief was het ook. Meneer Groen is de reden dat ik Spaans ben gaan studeren.

Later, toen ik groot was, ben ik juf en ‘anders leren coach’ geworden. Altijd kijk ik naar wat mijn leerlingen motiveert, waar ze van ‘aan’ gaan, en waar de leerprestaties van omhoog gaan.

Waarom? Omdat ik weet hoe leuk leren kan zijn. En omdat ik dit ieder kind gun.

Hilde

Tijdens mijn opleiding tot dyslexiecoach ben ik er achter gekomen dat ik een voorkeur heb voor beelden. Ik ben een zogenaamde beelddenker en heb dyslexie. Toen viel het kwartje. Daarom… was ik slecht in dictees. Daarom… ben ik op het lyceum het eerste jaar blijven zitten.

Daarom… gingen mijn mondelinge examens veel beter dan mijn schriftelijke examens. Daarom… koos ik ervoor om lerares handvaardigheid te worden. Daarom… kon en kan ik moeilijk stilzitten. Daarom… ging ik pas op latere leeftijd naar de PABO. Ja DAAROM!

Als leerkracht en coach zag ik veel leerlingen uitvallen. Waarom? DAAROM. Veel leerlingen hebben een voorkeur om in beelden te denken. Willen alle zintuigen inzetten bij het leren. Kunnen niet stilzitten. Gelukkig kan ons schoolsysteem al met enkele eenvoudige aanpassingen aansluiten op de manier waarop deze leerlingen leren. En dan kan leren ook voor deze leerlingen weer leuk worden.

    Mijn bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen
      Calculate Shipping