Wat is Leuker Leren Spelling

Leuker Leren Spelling is een on- én offline breinvriendelijk spellingprogramma met downloadbare woordenlijsten en werkbladen. Leuker Leren Spelling kan naast de spellingmethodes worden gebruikt. Het programma omvat 41 spellingcategorieën, met elk 8 opdrachten en bijbehorende
woordenlijsten. Alle woorden van een categorie kunnen op 8 verschillende manieren herhaald worden. De leerlingen gaan aan de slag met woorden, tabellen, grafieken, beelden, bewegen, ritme, observeren en categoriseren, filosoferen, samenwerken en aanraken. Zo worden er meer
verschillende hersengebieden aan het werk gezet, waardoor de leerstof beter onthouden en gereproduceerd kan worden.

Zet zo breed mogelijk in op leren

Wij leren het beste als wij uitgedaagd en nieuwsgierig gemaakt worden. Zo wordt het leren breed ingezet, ons brein uitgedaagd en wordt de leerstof beter onthouden. Daarom zijn alle opdrachten ingedeeld in 8 verschillende manieren waarop het brein uitgedaagd wordt om tot leren te komen.

Samenwerken is leuker en effectiever

Wij zijn onderdeel van een samenleving. In een samenleving voelen mensen zich verbonden met elkaar. Deze verbondenheid is een belangrijk onderdeel van ons leven en dus ook van belang tijdens het leren. Als leerlingen zich verbonden kunnen voelen met elkaar, leren ze beter. Elke opdracht van Leuker Leren is daarom ontwikkeld om met zijn tweeën te doen. Samen leren is leuker én het leidt tot een beter resultaat.

Herhalen… maar dan anders

Wij leren door te herhalen. Als je iets nieuws leert, worden er nieuwe verbindingen in de hersenen aangelegd. Deze verbindingen moeten steviger worden. Dit vindt alleen plaats door de lesstof te herhalen. Helaas vindt ons brein herhalen al snel saai. Bij Leuker Leren Spelling wordt deze herhaling steeds op een andere manier ingezet. Zo blijft herhalen leuk.

Schrijven met pen en papier

Leuker Leren Spelling is een on- én offline programma. Het maakt gebruik van de aantrekkelijkheid van een online leeromgeving en zet daarnaast structureel werkbladen in. Naast het spelelement worden de spellingwoorden met pen en papier uitgeschreven. Op deze manier worden bepaalde regio’s in het brein geprikkeld die geassocieerd worden met het verwerken en langdurig opslaan van informatie. Nieuwe verbindingen worden in het brein aangemaakt, waardoor er een ‘diepere codering’ kan plaatsvinden. Hierdoor onthoud je de informatie niet alleen, je slaat het ook langer op; iets waar tikken op een toetsenbord niet tegenop kan.

Ik kies zelf en ik kijk zelf na

‘Ik ben eigenaar van mijn werk’. Eigenaarschap van leren is de mate waarin de leerling verantwoordelijkheid krijgt voor zijn/haar eigen leerproces. Hiermee wordt de intrinsieke motivatie en het leren versterkt. In het programma kiest de leerling uit 8 verschillende opdrachten om spellingwoorden te oefenen. Na het uitvoeren van de opdracht kijken de leerlingen samen na of de woorden goed geschreven zijn.

Voor wie is het programma geschikt

Leuker Leren Spelling is ontwikkeld voor leerlingen uit groep 4 tot en met 8 van de basisschool. De leerlingen kunnen oefenen met de spellingcategorie die op dat moment behandeld wordt. Ook is het mogelijk dat een leerling aan de slag gaat met een spellingcategorie die hij of zij nog niet zo
goed beheerst.

Meer weten over spelling? Ontdek de Leuker Leren Spelling cursus hier!

Deel dit:

Cursus

Hét meest breinvriendelijke online spellingprogramma voor elke school.

Ontdek de Leuker Leren Spelling Cursus!

Leuker Leren Spelling is een on- én offline breinvriendelijk spellingprogramma  met downloadbare woordenlijsten en werkbladen. Leuker Leren Spelling kan naast de spellingmethodes worden gebruikt. Het programma omvat 41 spellingcategorieën, met elk 8 opdrachten en bijbehorende woordenlijsten.
Alle woorden van een categorie kunnen op 8 verschillende manieren herhaald worden.

    Mijn bestelling
    Je mandje is leegVerder winkelen
      Calculate Shipping